Skolresa

Mat

Man blir hungrig av att ha roligt! Maten på Adventura lagas av våra duktiga kockar på plats och levereras sedan direkt ut till gården ni bor på. Vi lagar mat från grunden i största möjliga mån och mat som är anpassad för barn. Mätta barn är glada barn! Det är viktigt att ni fyller i eventuell speciallkost när ni bokar Adventura så att våra kockar kan göra det bästa även här. Anmäl specialkost i formulären på hemsidan, senast 20 april för våren och 20 augusti för hösten.

 

Måltiderna levereras färdiglagade till er gård i värmeskåp. Ni kommer även att få frukost, ett korvgrillningspaket (korv, senap, ketchup, bröd och grillkol) och måltidsdryck. Sista lunchen innan hemfärd är en lunchpicknick med pastasallad och dricka. Föräldrar (och elever) ansvarar för att diska och plocka undan efter samtliga måltider.

 

Vad blir det för mat?

Det är viktigt att ni fyller i eventuell speciallkost när ni bokar Adventura så att våra kockar kan göra det bästa även här. 
En matsedel på Adventura kan bestå av till exempel följande rätter: 

 

Lunch dag 1: Köttbullar med potatis, brunsås och lingonsylt (Veg: majs- och kikärtsbiffar)

Middag dag 1: Kycklinggryta med ris (Veg: tofugryta)

Lunch dag 2:  Lasagne (Veg: Vegetarisk lasagne)

Middag dag 2: Spagetti och köttfärssås (Veg: Sojafärssås) 

Till maten serveras även sallad, knäckebröd och måltidsdryck.

 

Varje klass får även en grillback med korv, bröd, ketchup och senap, som räcker till en grillkväll på en valfri dag. 


Vad innehåller lunchpicknicken på avresedagen?

Pastasallad (serveras i stora kantiner)
Dressing
1 dricka

Papperstallrik
Bestick
Servett

 

Vi märker noga upp specialkost på locket. Eftersom ni lämnar ert boende senast kl. 11.00 äter ni lunchpicknicken i eller utanför Adventuras utcheckningsmatsal, beroende på vädret.