Skolresa

Er vistelse hos oss

Dagsplanering

Här är ett standardschema för en skolresa på Adventura, tiderna är ungefärliga eftersom vi planerar på plats efter klassernas behov. Vi försöker att anpassa aktiviteternas tiderna så gott vi kan efter era ankomst- och avresetider!

 

Ankomstdag Dag 1

13.00 Ankomst/Lunch/Incheckning

14.30 Aktivitetspass

17.00 Middag

18.00 Kiosken öppnar

Korvgrilning och/eller Disco

 

Dag 2 (faller bort vid 2-dagars)

          Frukost

9.30   Aktivitetspass

12.00  Lunch

14.30  Aktivitetspass

17.00  Middag

18.00  Kiosken öppnar

Korvgrillning och/eller disco

 

Avresedag Dag 2 eller 3

          Frukost

9.30   Aktivitetspass

11.00  Utcheckning

12.00  Lunch

Hemresa

 

Lärare eller förälder som vill stanna kortare tid än klassen har bokat, är det möjligt?

Vi ser gärna att alla stannar under hela er bokade vistelse för att andra inte skall få hemlängtan och liknande. 
Om en person åker hem tidigare och alltså bara tar del av vissa aktiviteter och måltider betalar denna person fullt pris ändå. Om detta gäller lärare eller förälder är vårt förslag är att denna person byts ut av en annan vuxen istället.

 

Hur mycket ansvar har medföljande vuxna? 

Medföljande vuxna har ansvar för klassen och ser till att dukning och diskning genomförs. Maten kommer alltid färdiglagad så det behöver ni inte tänka på. Vuxna är även med på de flesta av aktiviteterna som stöd och hjälp. Vår personal introducerar alltid aktiviteterna. På alla höghöjdsaktiviteter är Adventurapersonalen med och ansvarar för säkerheten. Vårt mål är att alla aktivitetspass alltid ska ha en instruktör med under hela passet, det kan dock uppstå situationer då vi måste dela på oss och ta hand om två klasser, vilket gör att vi då rör oss mellan klasserna. 

Hur många vuxna ska vi vara under vistelsen? 

Hur många vuxna ni väljer att vara under er vistelse är upp till er som föräldrar/lärare att avgöra, men vi kan ge er lite  tips på vägen i beslutet.

Här är våra tips:
15-20 elever = 3 medföljande vuxna
20-25 elever = 3-4 medföljande vuxna
25-30 elever = 4-5 medföljande vuxna
30-35 elever = 5-6 medföljande vuxna

Förslaget är baserat på en årskurs 6, så generellt kan vi säga att om er klass är yngre elever är det bra att vara någon vuxen extra och om er klass är äldre elever behövs generellt inte riktigt lika många vuxna. Anledningen till att det är svårt för oss att säga exakt, är för att varje klass är unik och har sina behov. Om er klass sköter sig mera själva i lek och umgänge behövs generellt färre vuxna, är klassen mer livlig kan det vara skönt att vara någon extra vuxen. Ni känner era elever bäst så beslutet lämnar vi till er.

 

Är barnen försäkrade under vistelsen? 

Barnen är inte försäkrade genom oss utan genom skolan, föreningen eller eventuellt hemförsäkringen. Kontrollera gärna innan vad som gäller för er grupp.

 

Förhållningsregler vid Adventuraresa

Medföljande vuxna ansvarar för att klassen sköter sig under klassresan. Att använda Adventuras aktiviteter utan Adventuraledares godkännande är inte tillåtet. För allas trevnad ska det vara tyst vid kl. 23.00.

 

Kom ihåg att packa

  • Lakan, påslakan, örngott, alternativt sovsäck, underlakan och örngott. 
  • Regnkläder och badkläder, varma kläder och gummistövlar/vattentäta skor.
  • Pengar till Adventuras minikiosk (ca 50kr rekommenderas)